Ομιλίες

Εισήγηση Σταύρου Ελ. Καλογιάννη με θέμα τους αυτοκινητόδρομους που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης στο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο Ρίο Πατρών (13-14/06/2015)

15-06-2015
  1. Οι συμβάσεις παραχώρησης από το 2001 στο 2012

Οι γενικές αρχές για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των πέντε αυτοκινητοδρόμων μέσω συμβάσεων παραχώρησης, τέθηκαν το 2001.

Τη διετία 2004-2005 εκπονήθηκαν οι τεχνικές και οικονομικές μελέτες και οι συμβάσεις υπογράφηκαν με το Ελληνικό Δημόσιο το 2007, κατόπιν διεθνών και απολύτως διαφανών διαγωνισμών, στους οποίους επελέγησαν οι οικονομικά πλέον συμφέρουσες για τα Δημόσιο προσφορές.

Ομιλία του Σταύρου Καλογιάννη, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, επί του σχεδίου νόμου: «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των Συμβάσεων Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων»

09-12-2013

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η κατασκευή των μεγάλων οδικών έργων με συμβάσεις παραχώρησης είναι έργο μείζονος σημασίας, καθώς πρόκειται για συμβασιοποιημένες επενδύσεις της τάξεως των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι περιλαμβάνονται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών και η κατασκευή τους με τη μέθοδο της παραχώρησης ήταν ουσιαστικά μονόδρομος το 2007, όταν υπογράφηκαν οι αρχικές συμβάσεις, δεδομένου ότι η οικονομία της χώρας δεν είχε τους πόρους γι' αυτό.

Ομιλία Σταύρου Ελ. Καλογιάννη στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014

03-12-2013

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Συζητάμε σήμερα τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, σε ένα περιβάλλον δημοσιονομικής σταθερότητας, κάτι που θεωρείτο αδύνατο λίγους μήνες πριν, και είναι αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει και υλοποιεί η Κυβέρνηση τον τελευταίο 1½ χρόνο.

Η Ελληνική οικονομία την τελευταία τετραετία βρέθηκε σε μία μεγάλη δοκιμασία βαθιάς ύφεσης και πολύ υψηλής ανεργίας.

Ωστόσο, από το 2013, έτος καμπής για την οικονομία, οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών άρχισαν να πιάνουν τόπο και διαμορφώνονται οι πρώτες ενδείξεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, καθώς:

Εισήγηση του Σταύρου Ελ. Καλογιάννη στη συζήτηση στην Επιτροπή για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2014

25-11-2013

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Συζητάμε σήμερα τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014, σε ένα περιβάλλον σταδιακής μακροοικονομικής και δημοσιονομικής σταθερότητας, που είναι αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει και υλοποιεί η Κυβέρνηση τον τελευταίο 1½ χρόνο.

Η Ελληνική οικονομία την τελευταία τετραετία έχει βρεθεί σε μία μεγάλη δοκιμασία βαθιάς ύφεσης και πολύ υψηλής ανεργίας.

Ωστόσο, από το 2013, έτος καμπής για την οικονομία, οι μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών άρχισαν να πιάνουν τόπο και διαμορφώνονται οι πρώτες ενδείξεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, καθώς:

η ύφεση επιβραδύνεται σημαντικά, η αυξητική δυναμική της ανεργίας επιτέλους ανακόπτεται και επιτυγχάνονται οι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής.

Δευτερολογία του Σταύρου Ελ. Καλογιάννη στη συζήτηση επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2014

14-10-2013

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση επί του προσχεδίου του Kρατικού Προϋπολογισμού του 2014.

Άκουσα με προσοχή τους γενικούς και ειδικούς εισηγητές όλων των κομμάτων.

Εισήγηση του Σταύρου Ελ. Καλογιάννη επί του Προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2014

10-10-2013

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Συζητάμε σήμερα το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2014, σε ένα περιβάλλον οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας, που είναι αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει και υλοποιεί η Κυβέρνηση τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες.

Το 2013, ως αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών των Ελλήνων πολιτών, η ύφεση επιβραδύνεται σημαντικά και αναθεωρούνται προς το καλύτερο οι αρχικές εκτιμήσεις, η αυξητική δυναμική της ανεργίας ανακόπτεται και επιτυγχάνονται οι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής, καθιστώντας εφικτή την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Ομιλία του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρου Ελ. Καλογιάννη, στο 8ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ με θέμα «Ρύθμιση προς ένα έξυπνο ψηφιακό οικοσύστημα»

16-05-2013

Κύριε Πρόεδρε της ΕΕΤΤ, ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας.

Κυρίες και κύριοι,

Το συνέδριο γίνεται σε μια ιστορική καμπή για την χώρα μας, καθώς συμπίπτει με την κινητοποίηση όλων μας για την προώθηση της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και με το αμέριστο ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών του κλάδου για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Εισήγηση Σταύρου Ελ. Καλογιάννη Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Ημερίδα της Περιφέρειας Ηπείρου για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020

26-04-2013

 

Κυρίες και κύριοι,

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του Ημερίδας που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Το μεγάλο ζητούμενο σήμερα είναι η ανάπτυξη.

Το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση αυτού του στόχου ήταν η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και η εξασφάλιση της σταθερότητας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Με τις διαπραγματεύσεις του Πρωθυπουργού και τις θυσίες των ελλήνων πολιτών καταλήξαμε, τον περασμένο Δεκέμβριο, σε μια συμφωνία για το Δημόσιο χρέος, η οποία αποτελεί τη σταθερή βάση για την πορεία μας από εδώ και πέρα.

Το δεύτερο βήμα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, η οποία ολοκληρώνεται.

Ομιλία Σταύρου Ελ. Καλογιάννη Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της 5ης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020

16-04-2013

 

Κυρίες και κύριοι,

Βρισκόμαστε  σήμερα στην Πτολεμαΐδα στο πλαίσιο του 1ου Αναπτυξιακού Συνέδριου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό της 5ης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Το μεγάλο ζητούμενο σήμερα είναι η ανάπτυξη. Το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση του στόχου αυτού ήταν η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και η εξασφάλιση της σταθερότητας στο πλαίσιο του ευρώ. Χάρις στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, στις διαπραγματεύσεις του Πρωθυπουργού, αλλά και στις θυσίες του ελληνικού λαού καταλήξαμε, τον περασμένο Δεκέμβριο σε μια συμφωνία για το Δημόσιο χρέος, η οποία αποτελεί τη σταθερή βάση για την πορεία μας από εδώ και πέρα.

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρου Ελ. Καλογιάννη στην ημερίδα του Συνδέσμου Αποφοίτων Γυμνασίου – Λυκείου Κόνιτσας

11-08-2012

 

Κυρίες και κύριοι,

Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση του Συνδέσμου Αποφοίτων Γυμνασίου – Λυκείου Κόνιτσας.

Ημερίδες όπως η σημερινή, με εξειδικευμένη θεματολογία και υψηλού επιπέδου εισηγητές είναι πολύ χρήσιμες.

Επιτρέψτε μου να κάνω μία αναφορά σε ορισμένα έργα υποδομής και ανάπτυξης που αφορούν το Νομό μας και ειδικότερα τον Δήμο Κόνιτσας.

Ø Ιόνια οδός

Αυτός ο κλειστός αυτοκινητόδρομος από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα κατασκευάζεται με σύμβαση παραχώρησης, που κυρώθηκε από τη Βουλή το 2007.

Σελίδες

Εγγραφή στο Ομιλίες