Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων με θέμα την απαξίωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου

Στην κατηγορία: 
25-08-2014

Αξιότιμο κύριο

Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Ιωάννινα, 25 Αυγούστου 2014

 

    

 

Θέμα: Απαξίωση του κοινοβουλευτικού ελέγχου

 

Κύριε Πρόεδρε,

Το θέμα των υψηλών αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα είναι γνωστό και ταλανίζει τους συμπολίτες μας.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσα τον περασμένο Φεβρουάριο Ερώτηση στη Βουλή (αρ. πρωτ. 6005/05.02.2014), προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα τη διόρθωση των συντελεστών υπολογισμού του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στον οικισμό Αμφιθέας του Δήμου Ιωαννιτών.

Η Ερώτηση δεν απαντήθηκε, όπως δυστυχώς συμβαίνει πολύ συχνά τον τελευταίο χρόνο με πολλά Υπουργεία.

Στις 26 Μαρτίου 2014 μετέτρεψα την Ερώτηση σε επίκαιρη, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ώστε να συζητηθεί, αλλά ο κ. Υπουργός δήλωσε κώλυμα και δεν προσήλθε στη Βουλή.

Στη συνέχεια, τον Ιούνιο του 2014, επανέφερα το θέμα, αλλά η συζήτηση της επίκαιρης Ερώτησης αναβλήθηκε και πάλι, λόγω νέου κωλύματος του Υπουργού Οικονομικών.

Επανήλθα, για τέταρτη φορά, στις 3 Ιουλίου, ερωτώντας το νέο Υπουργό Οικονομικών εάν προτίθεται να προβεί σε αναθεώρηση των τιμών ζώνης όχι μόνο στην Αμφιθέα αλλά σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων, ώστε αυτές να προσαρμοστούν στις τιμές της αγοράς οι οποίες είναι πολύ χαμηλότερες από τις ισχύουσες αντικειμενικές.

Η συζήτηση και αυτής της επίκαιρης Ερώτησης αναβλήθηκε εκ νέου, με ευθύνη του κ. Υπουργού, και κατέθεσα νέα Ερώτηση (πέμπτη κατά σειρά!) με το ίδιο θέμα (αρ. πρωτ.: 1021/10.07.2014), η οποία έμεινε και αυτή αναπάντητη!

Κύριε Πρόεδρε,

Εκτιμώ ότι είναι απαράδεκτο και ασύμβατο με τα κοινοβουλευτικά ήθη, διαδοχικοί Υπουργοί Οικονομικών και ο αρμόδιος Υφυπουργός (άπαντες εξωκοινοβουλευτικοί) να απαξιώνουν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να αρνούνται επί επτά μήνες (!) να απαντήσουν όχι μόνον σε εμένα αλλά και στους συμπολίτες μου, οι οποίοι ανησυχούν και αγωνιούν για το μείζον και επίκαιρο αυτό θέμα.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας, ώστε ο κύριος Υπουργός Οικονομικών, παράλληλα με το βαρύ πρόγραμμά του, να ασχοληθεί και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, και μάλιστα όταν αυτός αφορά μείζονος σημασίας οικονομικά θέματα.

Σας ευχαριστώ.

Με τιμή

Σταύρος Ελ. Καλογιάννης

 

Προβολή Αρχείου :