Επιστολή προς την εφημερίδα "Νέοι Αγώνες" με θέμα τα διόδια στην Εγνατία Οδό

Στην κατηγορία: 
01-12-2014

Προς την

Εφημερίδα «Νέοι Αγώνες»

Υπ’ όψιν κ. Σπ. Θεμελή

Διευθυντή

 

Ιωάννινα, 1η Δεκεμβρίου 2014

Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο του Σαββατοκύριακου (29-30/11) των Νέων Αγώνων, στη σελίδα «Είπαν και έμειναν», υπάρχει σχόλιο για την Εγνατία οδό και για «ποιος φόρτωσε» τα διόδια.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στο δημοσίευμα ότι «ο Σταύρος Καλογιάννης βρήκε τον ένοχο: “φταίει ο Λαλιώτης”» και συνεχίζει: «Ακόμα και σήμερα βλέπουν τον Λαλιώτη στον ύπνο τους».

Σας υπενθυμίζω ότι αυτό που επεσήμανα σε ανακοίνωσή μου είναι το πλαίσιο στο οποίο είχαν κινηθεί η Εγνατία Οδός ΑΕ και το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, για το θέμα των διοδίων.

Θυμάστε, ίσως, ότι ο κ. Λαλιώτης ισχυριζόταν ότι το 2000 η Εγνατία θα είχε ολοκληρωθεί. Έτσι το ΥΠΕΧΩΔΕ σχεδίασε, σε συνεργασία με την Εγνατία οδό ΑΕ, τις θέσεις για δεκατρείς σταθμούς διοδίων, συμπεριλαμβανομένου του σταθμού Μαλγάρων που ήδη λειτουργούσε, και εκδόθηκαν το 2000 οι σχετικές αποφάσεις. Αυτή είναι η αλήθεια.

Όμως την Εγνατία την ολοκληρώσαμε το 2009 και από το 2010 άρχισαν σταδιακά να λειτουργούν οι σταθμοί διοδίων, βάσει του σχεδιασμού που είχε γίνει.

Όταν το 2012 ανέλαβα αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών, δώδεκα χρόνια μετά τον σχεδιασμό των διοδίων, είχαν ήδη τοποθετηθεί και λειτουργούσαν οι μισοί σταθμοί, πράγμα που καθιστούσε ανέφικτη την αλλαγή του βασικού σχεδιασμού.

Κατά την άποψή μου είναι λανθασμένη η θέση των διοδίων στην «Παμβώτιδα». Γι’ αυτό και επί των ημερών μου στο Υπουργείο δεν τέθηκε θέμα λειτουργίας των συγκεκριμένων διοδίων. Για τις μετέπειτα αποφάσεις προφανώς πρέπει να δοθούν εξηγήσεις αρμοδίως.

Κατά τα λοιπά σας βεβαιώνω, κύριε Διευθυντά, ότι δεν βλέπω «εφιάλτες», γιατί έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, καθώς εκτελώ πάντοτε τα καθήκοντά μου με άποψη, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς λαϊκισμούς.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Σταύρος Ελ. Καλογιάννης

Προβολή Αρχείου :