Σχετικά με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για την Ιόνια οδό, ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε

Στην κατηγορία: 
18-09-2015
 
  • Χαίρομαι που κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ «περπάτησε» την Ιόνια οδό και διαπίστωσε ότι τα έργα βρίσκονται «σε πλήρη ανάπτυξη».

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονταν τα έργα από τον Απρίλιο του 2013, όταν και επανεκκινήσαμε –μετά από 2 ½ χρόνια απραξίας– όλους τους αυτοκινητόδρομους που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης, μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Τότε, κατά την προεκλογική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ –ο οποίος είχε καταψηφίσει τις τροποποιημένες συμβάσεις στη Βουλή– δήλωνε ότι οι συμβάσεις δεν περιέχουν τίποτα θετικό για το Ελληνικό Δημόσιο, ότι θα τις αναθεωρούσε και θα μείωνε ή θα καταργούσε τα διόδια!

Επρόκειτο για ένα μεγάλο ψέμα! Ούτε τις συμβάσεις τροποποίησε, ούτε τα διόδια μείωσε.

Όμως η απραξία και οι ιδεοληψίες των αρμόδιων Υπουργών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνδυασμό με τη στάση πληρωμών από τον περασμένο Μάρτιο, οδήγησαν τα εργοτάξια της Ιόνιας, της Ολυμπίας οδού και του Ε-65 σε υπολειτουργία και σε απολύσεις προσωπικού, που δεν αμφισβητούνται από κανέναν.

  • Συνεχίζοντας τα ψέματα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας στο προχθεσινό debate με τον κ. Μεϊμαράκη, είπε ένα ακόμα: ότι δήθεν μειώθηκαν τα διόδια στη σύμβαση της Ιόνιας οδού. Καμία απολύτως μείωση δεν εφαρμόσθηκε, δεν υπάρχει καν σχετική συμφωνία μεταξύ Υπουργείου και παραχωρησιούχων!
  • Το Υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την παράταση ολοκλήρωσης της Ιόνιας οδού και του Ε-65 κατά 18 μήνες. Δηλαδή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέπεμψε ήδη την ολοκλήρωση των έργων στο καλοκαίρι του 2017. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας αγνοούν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου;

Δική μας δέσμευση είναι με υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά να καλύψουμε στους αυτοκινητόδρομους το χαμένο έδαφος.

 

Δραστηριότητες Σταύρου Καλογιάννη

Διαμερίσματα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων επισκέφθηκε χθες Πέμπτη (17/09) ο Σταύρος Καλογιάννης και συγκεκριμένα τη Βασιλική, την Ηλιόκαλη, την Πλατανιά και στη συνέχεια την Τύρια, όπου συζήτησε με κατοίκους τις πολιτικές εξελίξεις, τους ενημέρωσε για το διακύβευμα αυτών των εκλογών και τους ζήτησε να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία για να κινηθούν επιτέλους οι διαδικασίες απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, να δημιουργηθεί πλούτος στη χώρα ώστε να ωφεληθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Σήμερα ο Σταύρος Καλογιάννης, ολοκληρώνοντας τις προεκλογικές του περιοδείες, επισκέπτεται το Ανήλιο και άλλα διαμερίσματα του Δήμου Μετσόβου.