Δελτια Τύπου

Δήλωση Σταύρου Ελ. Καλογιάννη για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

18-04-2016

Οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους μετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη των νέων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, των θεματικών εκπροσώπων και των αντιπροσώπων για το Συνέδριο.

Διπλά συγχαρητήρια αξίζουν στα νεοεκλεγέντα μέλη και στο νέο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Σπύρο Βασιλείου. Τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και στέκομαι, όπως πάντα, δίπλα τους.

Συνεργασία Σταύρου Καλογιάννη με Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Καραμανλή

13-04-2016

Με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνο για το κυβερνητικό πρόγραμμα κ. Κ. Χατζηδάκη και με τον Τομεάρχη υποδομών κ. Κ. Καραμανλή, συναντήθηκε στην Αθήνα ο Σταύρος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για θέματα υποδομών/μεταφορών και περιβάλλοντος. Συζήτησαν θέματα που αφορούν το υπό κατάρτιση Πρόγραμμα στους προαναφερόμενους τομείς, εν όψει και του Συνεδρίου της Ν.Δ. στα τέλη Απριλίου, για την πορεία των μεγάλων έργων υποδομής στη χώρα, για το νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις, τα έργα, τις μελέτες και τις προμήθειες, για το οποίο ολοκληρώνεται η διαβούλευση.

Πρόταση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στο Πρόγραμμα Adrion (2014 – 2020)

04-03-2016

Θέμα: Πρόταση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στο Πρόγραμμα Adrion (2014 – 2020)

 

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι γνωστό ότι η Στρατηγική της ΕΕ για τη νέα μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου (EUSAIR), που έχει εγκριθεί το 2014, δίνει μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας, σε συγκεκριμένους τομείς, με τις επιλέξιμες χώρες (που ανήκουν στην ΕΕ ή είναι υποψήφιες προς ένταξη).

Στο πλαίσιο αυτό έχει ανοίξει η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο διασυνοριακό Πρόγραμμα Adrion (2014 – 2020).

Δήλωση Σταύρου Καλογιάννη για το γεφύρι της Πλάκας

01-02-2016

Ακριβώς πριν από ένα χρόνο κατέρρευσε το γεφύρι της Πλάκας, γεγονός που αποτέλεσε βαρύτατο πλήγμα στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου και ιδιαίτερα των Τζουμέρκων.

Ελάχιστο χρέος της Πολιτείας ήταν να κινήσει αμέσως τη διαδικασία αποκατάστασής του.

Επί ένα χρόνο είδαμε Υπουργούς «να θρηνούν» για την πτώση του γεφυριού, τοπικούς άρχοντες να οδύρονται για την απώλεια του μνημείου, δημάρχους να φωτογραφίζονται πάνω στα ερείπια της γέφυρας.

Δήλωση Σταύρου Καλογιάννη για την εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

11-01-2016

Θερμά συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη! Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και στον β’ γύρο των εκλογών, δείχνει ότι η συνοχή και η μαχητικότητα επανέρχονται στην Παράταξη, προσδίνοντας άλλη δυναμική στην πολιτική μας ζωή.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται αμέσως οργανωτική ανασυγκρότηση, αξιοποιώντας όλα τα στελέχη της, χαράσσοντας παράλληλα υπεύθυνη αντιπολιτευτική τακτική και καταρτίζοντας ένα τεκμηριωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα, ώστε να καταστεί κυρίαρχη και αξιόπιστη πολιτική δύναμη, για το καλό του τόπου.

Δήλωση Σταύρου Καλογιάννη για την μη χρηματοδότηση του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά

24-12-2015

Μεγάλη έκπληξη προκαλεί και πολλά ερωτήματα γεννά η απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης, ότι ο οδικός άξονας Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, μένει εκτός χρηματοδότησης για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2014 – 2020).

Υπενθυμίζω ότι το έργο είναι το μόνο τμήμα του βασικού κορμού (core) του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών της χώρας μας που βρίσκεται χωρίς χρηματοδότηση, ενώ πληροί όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας, έχει δε πλήρη ωριμότητα, καθώς ως Υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ και ως αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών το είχα θέσει σε πρώτη προτεραιότητα, ενημερώνοντας για κάθε βήμα όλους τους εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δήλωση Σταύρου Καλογιάννη για την παραχώρηση των αεροδρομίων και για τον αυτοκινητόδρομο «ΜΟΡΕΑ»

17-12-2015
  • Υπογράφηκε προχθές, από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η σύμβαση για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης, αφού υπέγραψε τη σύμβαση, είπε ότι το έκανε με πόνο ψυχής! Εάν όντως δεν πιστεύει στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, όφειλε να παραιτηθεί. Δεν χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμό η κίνηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, προσκείμενου στον ΣΥΡΙΖΑ, να εξαγγείλει τοπικό δημοψήφισμα, για να αποτρέψει –δήθεν- την παραχώρηση, αλλά τον πρόλαβαν οι υπογραφές…

Πολύ θετικό γεγονός η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών στην Αρχιτεκτονική Ιωαννίνων

09-10-2015
 

Έγινε προχθές στο Πανεπιστήμιο της πόλης μας η υποδοχή των σαράντα φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Πρόκειται για ένα πολύ θετικό γεγονός για το Πανεπιστήμιό μας και την Παιδεία στον Τόπο μας, για τα Ιωάννινα και την Ήπειρο.

Πως όμως φτάσαμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα;

Η Αρχιτεκτονική ιδρύθηκε το 2009, επί Κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, με το υπ' αρ. 173/2009 Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Α΄ 206), με πολύ κόπο, κατόπιν μακράς προεργασίας από πλευράς Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, όπως γνωρίζουμε όλοι όσοι ασχοληθήκαμε και πετύχαμε την ίδρυσή της.

Σχετικά με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για την Ιόνια οδό, ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε

18-09-2015
 
  • Χαίρομαι που κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ «περπάτησε» την Ιόνια οδό και διαπίστωσε ότι τα έργα βρίσκονται «σε πλήρη ανάπτυξη».

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονταν τα έργα από τον Απρίλιο του 2013, όταν και επανεκκινήσαμε –μετά από 2 ½ χρόνια απραξίας– όλους τους αυτοκινητόδρομους που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης, μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη ανακτήσει το χαμένο έδαφος

17-09-2015
 

Διαμερίσματα του Δήμου Πωγωνίου επισκέφθηκε χθες Τετάρτη (16/09), ο Σταύρος Καλογιάννης και συγκεκριμένα το Καλπάκι, το Δελβινάκι, τη Βήσσανη, τον Άγιο Κοσμά, το Ωραιόκαστρο, το Κεφαλόβρυσο και το Βασιλικό.

Στο Καλπάκι επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Κ. Καψάλη και υπαλλήλους, οι οποίοι του εξέθεσαν την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ΟΤΑ και τις ανησυχίες τους για το μέλλον, εφ’ όσον συνεχιστεί η ίδια πολιτική.

Σελίδες

Εγγραφή στο Δελτια Τύπου