Άρθρα - Συνεντεύξεις

Η αναβολή εφαρμογής του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων για τα δημόσια έργα ευνοεί την αδιαφάνεια και τη συναλλαγή

20-01-2016

Η αναβολή εφαρμογής του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων για τα δημόσια έργα  ευνοεί την αδιαφάνεια και τη συναλλαγή

 

Του Σταύρου Ελ. Καλογιάννη

Πολιτικού Μηχανικού M.sp. Cert.

Πρώην αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών

 

Συνέντευξη Σταύρου Καλογιάννη στην εφημερίδα "Αντίλαλοι του Συρράκου"

30-09-2013

Εκ μέρους των “Αντιλάλων του Συρράκου” σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την τιμή  που μας κάνετε να φιλοξενήσουμε στις στήλες της εφημερίδας μας  έναν βουλευτή, πρώην υπουργό και μάλιστα κατά το ήμισυ Συρρακιώτη. Και αυτή είναι η ευχαρίστησή μας αν το θέλετε.

Και εγώ ευχαριστώ για τη φιλοξενία στην εφημερίδα του χωριού μας.

Δεν επιθυμώ να κάνω αποκλειστικά πολιτική συζήτηση μαζί σας. Άλλωστε ο κόσμος δείχνει μια αποστροφή προς την πολιτική. Σίγουρα όμως δεν θα το αποφύγουμε.

Είμαι πρόθυμος να συζητήσουμε ό,τι θέλετε. Είναι γεγονός ότι οι πολίτες δείχνουν μια αποστροφή για την πολιτική, όμως τα προβλήματα λύνονται με πολιτικές αποφάσεις. Είμαι στη διάθεση σας λοιπόν.

Ρυθμιστικά Σχέδια: Ένα απαραίτητο εργαλείο για την αειφόρο ανάπτυξη των αστικών κέντρων της χώρας μας, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 02/03/2011

Κατηγορίες Νέων: 
Ημερομηνία: 
02-03-2011
Του Σταύρου Ελ. Καλογιάννη
Βουλευτή Ν. Ιωαννίνων (Ν.Δ.)
πρώην Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ
 
Τα Ρυθμιστικά Σχέδια είναι οι καταστατικοί χάρτες αειφόρου ανάπτυξης των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας μας, με ορίζοντα 15ετίας.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προστασία γης υψηλής παραγωγικότητας, www.nomosphysis.org.gr 28/06/2010

Κατηγορίες Νέων: 
Ημερομηνία: 
28-06-2010
Ι. Κλιματική αλλαγή και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία σε διεθνές επίπεδο. Για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής έχει τεθεί ως στόχος να μην αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη περισσότερο από 2ο C, μέχρι το τέλος του αιώνα, σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή.
Προκειμένου να παραμείνει εφικτός αυτός ο μακροπρόθεσμος στόχος, οι συνολικές εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου πρέπει να παύσουν να αυξάνονται εντός των δύο επόμενων δεκαετιών και στη συνέχεια να σημειώσουν ουσιαστική μείωση έως 50% μέχρι το 2050, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Με το σχέδιο νόμου για τους ημιυπαίθριους χώρους η Κυβέρνηση επιβαρύνει το περιβάλλον και επιβραβεύει την αυθαιρεσία, ΠΑΡΟΝ 18/04/2010

Κατηγορίες Νέων: 
Ημερομηνία: 
18-04-2010
Ύστερα από παλινωδίες έξι μηνών που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλης σύγχυσης στις πολεοδομικές Υπηρεσίες και στον τεχνικό κόσμο και την πρόκληση σοβαρών επιπτώσεων στην οικοδομική δραστηριότητα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) επαναφέρει επί της ουσίας την ρύθμιση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τους ημιυπαίθριους, (Ν.3775/2009), τροποποιημένη όμως προς το χειρότερο.

Θεσμοθέτηση και προστασία της γης υψηλής παραγωγικότητας, ΠΑΡΟΝ 07/03/2010

Κατηγορίες Νέων: 
Ημερομηνία: 
07-03-2010
Με αφορμή το σχέδιο Νόμου: «Επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ΑΠΕ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» που κατέθεσαν στη Βουλή τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, ενέργειας, κλιματικής αλλαγής και Αγροτικής ανάπτυξης, θέλω να επισημάνω ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας, που αφορά στην προστασία της γης υψηλής παραγωγικότητας.

 

"Σύνοδος της Κοπεγχάγης: Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία", ΠΑΡΟΝ 19/01/2010

Κατηγορίες Νέων: 
Ημερομηνία: 
19-01-2010
Για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, της μεγαλύτερης απειλής για τον πλανήτη, η Σύνοδος της Κοπεγχάγης του περασμένου Δεκεμβρίου, αναμενόταν ως σταθμός.
Τούτο διότι το Πρωτόκολλο του Κυότο λήγει στο τέλος του 2012 και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που υπάρχουν θα έπρεπε έως το τέλος του 2009 να έχουν καταλήξει όλες οι χώρες του πλανήτη σε μια παγκόσμια συμφωνία για την μετά- Κυότο εποχή, δηλαδή για την περίοδο 2013-2020.

Αδικαιολόγητη η κατάργηση του αναπτυξιακού νόμου εν μέσω οικονομικής κρίσης, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 13/01/2010

Κατηγορίες Νέων: 
Ημερομηνία: 
13-01-2010
Με το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις», το οποίο συζητείται στη Βουλή, η Κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά.

Κλιματική αλλαγή: στον δρόμο για την Κοπεγχάγη, ΠΑΡΟΝ 29/11/2009

Κατηγορίες Νέων: 
Ημερομηνία: 
29-11-2009
Στις 7 Δεκεμβρίου αρχίζουν στην Κοπεγχάγη οι εργασίες της συνόδου του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική συνάντηση καθώς η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να συνάψει μια νέα, νομικά δεσμευτική, συμφωνία για την μετά-Κυότο περίοδο, δηλαδή για την περίοδο 2013-2020.

Εγγραφή στο Άρθρα - Συνεντεύξεις